Kiuruveden Voimistelijoiden Uskollisuuden Kilta perustettiin seuran kolmekymmenvuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1983, joten se on toiminut jo 38 vuotta.

Uskollisuuden Killan Kunniapuheenjohtaja on Hilja Nevalainen, Kunniajäsen on: Esteri Kauhanen . 

Kilta-äitinä l. puheenjohtaja toimii Anneli HautajärviI, seremoniamestarina,varapuheenjohtajana Raili Turpeinen, Raha-arkun vartijana,rahastonhoitajana Olavi Salo ,Muistiinmerkitsijänä  Terttu Mertala-Korhonen ja johtokunnan jäsenenä Marja Partanen.

Korona aika on tietysti rajoittanut myös Kiltalaisten toimintaa, mutta kunhan taas palataan normaalimpaan:

Kiltalaiset käyvät jumpissa ja  harrastavat muutakin liikuntaa porukalla. He tekevät myös mm.  yhteisiä retkiä ja ovat järjestäneet paljon mukavaa toimintaa keskuudessaan ja he auttavat myös toisiaan esim. puutarhatöissä.

Varainahankitanana on Kulttuuritalon oma narikkavuoro ja lehtilukusalin valvonta vuoro.

Kiltalaiset esiintyvät seuramme näytöksissä ja Liikunnallisella Iltatorilla sekä myös muiden tahojen juhlissa ja tilaisuuksissa.

Kiltalaisilla on vuosittain Kolehtinkanto vuoro kirkossa ja he tarjoavat kuljetusapua Virranrannan asukkaille eri tilaisuuksiin.

Kiltalaiset osallistuivat Anneli Hautajärven tekemällä koreografialla seuramme 60v juhlaan ja samalla Mustalaisruhtinatar ohjelmalla Savo-Karjan alueen Svoli Show tapahtumaan -14, saaden sieltä mukaansa kunniamaininnan. Ohjelma esitettiin myös Eläkeliiton Piirin juhlissa Koljonvirralla ja tietenkin kesätorilla.

Suururakka oli Savo-Karjalan alueen Kiltapäivien (Irmanpäivät) järjestäminen Kiuruveden Kulttuuritalolla 20.3.2010 Tilaisuuteemme saapui toistasataa Kiltalaista melkeinpä suuren alueemme perukoilta saakka. Aamupäivän ohjelmassa oli kahvittelun jälkeen tutustuminen upeaan kirjastoomme ja talon näyttelyihin. Olimme kutsuneet paikalle myös paikkakuntamme kädentaitajia, joiden töitä oli myös myynnissä. Lisäksi jokainen ryhmä sai katsella Multimedia esityksen seurastamme ja sen toiminnasta vuosien saatossa.

"Iltalypsyssä" nautitun maukkaan lounaan jälkeen siiryimme Kiurusaliin , missä Kilta-äiti Marja Partanen toimi juontajana.

KiVon puheenjohtaja, Svolin hallituksen jäsen ja Savo-Karjalan alueen puheenjohtaja Anja Huuskonen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi mm tulevista tapahtumista.

Kaupunginjohtaja Erkki Strömmer toi juhlaamme kaupungin virallisen tervehdyksen

KiVon esiintyvät ryhmät Tiarellat ja Dahliat ihastuttivat meitä hienoilla esityksillään, kuten myös Senioritanssijoiden ryhmä, johon kuuluu useita Kiltalaisiamme. Lisäksi Aino Lappalainen ja Eeva-Liisa Kontoniemi toimivat esivoimistelijoina mainiolle taukojumpalle.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen esitelmöi aiheesta "Mistä on hyvä kolmas ikä tehty", ja selviytyikin osuudestaan hienosti huolimatta sairauslomalla olostaan niskatuki kaulassa!

Tilaisuus sai arvoisensa lopetuksen Sisaruspiiriin ja yhdessä lauletun Savolaisen Laulun siivin.

 

kavijalaskuri