VASTUULLISUUS TOIMINNASSAMME

Suomen voimisteluliitto edellyttää, että jokainen jäsenseura laatii vastuullisuusohjelman vuoden 2024 loppuun mennessä. Työ on aloitettu myös meillä Kivo:ssa. Koulutuksessa pystyin huokaisemaan helpotuksesta: todella monet asiat ovat jo reilassa pientä hiomista ja ohjelmaan kirjaamista vaille. Tästä haluan kiittää edellisten vuosien pakertajia ja nostaa esille muutaman vastuullisuuteen liittyvän asian, jotka koen tärkeiksi.

Tärkein asia meille on tietenkin hyvinvoinnin lisääminen liikuttamalla mahdollisimman montaa lasta, nuorta ja aikuista. Siihen seuramme antaa hyvät eväät mahdollistamalla jokaisen ohjaajan koulutuksen. Näin osaamme ohjata liikkumaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Joskus tästäkin huolimatta liikkuessa sattuu ja tapahtuu, siksipä meidän ohjaajat ovat ensiaputaitoisia ja jäsenet on vakuutettu tapaturmavakuutuksella meidän tunneilla.

Seuraa ei olisi ilman jäseniä, siksi meille jokainen jäsen on omana itsenään arvokas. Meidän tavoitteenamme on tarjota liikuntamahdollisuuksia mahdollisimman laajalle ryhmälle ja eri tarpeet huomioiden. Esimerkiksi lapsille löytyy mahdollisuutta harrastaa vanhemman kanssa tai ilman ja aikuisten jumpista löytyy eri intensiteetillä tehtäviä treenejä. Lisäksi ajankäyttö on otettu huomioon - nyt on mahdollista treenata arkena heti työpäivän jälkeen tai vasta illemmalla, onpa myös mahdollista tuoda oma 3-5 -vuotias jumppaamaan ja tulla itse vetämään treeni viereiseen saliin.

Pyrimme olemaan seura, jossa harrastamiseen on mukava ilmapiiri. Tehdään se yhdessä! Ohjaajat ovat paikalla teitä varten, joten nykäiskää hihasta, jos joku mietityttää tai painaa mieltä. Johtokunnassa on myös oman lasten ja nuorten sekä aikuisten vastaavat, joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä henkilökohtaisesti tai vaikka sosiaalisen median kautta. Sosiaalisen median kautta saa helposti tietoa tapahtumistamme ja voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä.

Sara Mykkänen, puheenjohtaja

******

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti. Mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa löydät opastusta ja tukea osoitteesta etoleyksin.fi
Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat/huoltajat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset.